23 mars 2009

Jeansboots

Mer återvinning!
Av samma byxor som jag gjorde de här jeansen, har jag nu gjort ett par jeansboots med omlottknäppning. Den här gången passar de yngsta barnet.






20 mars 2009

Sandalerna till signerat.se




Då sandalerna i förra inlägget inte passar något av mina barn, så ligger de till försäljning på signerat.se nu för den som är sugen.

19 mars 2009

Sandaler i tyg







Ett par sandaler gjorda av restbitar från den här klänningen och i samma modell som de här sandalerna, som blev riktiga favoriter när det begav sig. Lite pilligt men kul!
Det här med storlek är svårt när det gäller skor, men jag sökte lite på nätet och hittade en liten guide. Måttet på sulan är ca 13 cm och enligt guiden har barn i klädstorlek 80–86 cl, ungefär 11–13 cm långa fötter och skostorlek 19–21. Minsta dottern är 10 månader och på henne var de för stora. Största dottern är snart 3 år och på henne var de för små, så någonstans där emellan blir nog bra (precis som guiden säger).

13 mars 2009

Fin OCH praktisk



Ännu en jacka, men den här gången i bävernylon och återanvänt tyg i ärmarna och inne i luvan. Fodrad med röd fleece. Gula muddar i ärmarna. Kommer passa perfekt till de här byxorna.
Stl 98/104

05 mars 2009

Kan bara inte låta bli...

...att sy de här också! Återvinning på det här sättet är ju hur bra som helst!
Passar både liten och stor, men på den stora blir de mer som shorts eller snarare som de berömda rittmeisterbyxorna från Mustafa.
Storbralla;






Lillbralla;

01 mars 2009

Återvinning på hög nivå... eller nåt...


Man blir lite trött när åttaåringen ännu en gång kommer hem med hål på de relativt nya jeansen... Klippte då till ett par nya byxor av de "gamla". Då jag använde lång mudd i både midja och ben så kan både ettåringen och treåringen använda dem. Blir lite lätt baggy på den minsta och ett par "slimJim" på treåringen. Eftersom yttersömmen från de gamla jeansen är kvar men hamnar på fel ställe blir modellen dessutom engineered. Fram får byxorna ett mycket eget utseende... I fortsättningen behöver jag alltså inte bli ledsen i ögat när jeansen går sönder stup i kvarten! Byxorna skulle nog vara riktigt tjusiga till det här linnet från Sammy Rose!